*** OPENDEURDAGEN VAN 22 TOT 27 OKTOBER ***

Tips

Tips

Voorkom kalkaanslag in de kraan door regelmatig de waterstraalbreker uit de kraanmond te draaien en schoon te spoelen.Behandel je bad in acryl steeds met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik nooit schuurmiddel of agressieve oplossingsmiddelen, want dit beschadigt het acryl. Als extra optie, kan je douchewanden voorzien van een speciale laag, waardoor kalk en vuil zich minder makkelijk hechten. (Novellini, Cleanit-spray te verkrijgen)

Plaats een douche liefst in een hoek om de stabiliteit ervan te verhogen.

Een badkamer inrichten onder een schuin dak is niet gemakkelijk. Ons advies: plaats het bad onder het schuine gedeelte. Je wint plaats en profiteert hiervan gedurende vele jaren.

Een badkamer is een relaxplek. Denk dus ook aan sfeerverlichting, zo kom je helemaal in de stemming. Tandenborstels, tandpasta, crèmes, handdoeken, parfum, make-up, scheerspullen,… praktische opbergruimte zorgt voor overzicht en rust in de ruimte.

Leg een douchewisser in de douche en verwijder na elke douchebeurt de druppels van het douchevenster om kalkaanslag te vermijden. Zorg dat dit een degelijke douchewisser is die niet roest en bestemt is voor vochtige ruimtes. Anders kan deze voor schade zorgen.Er bestaan leuke setjes om deze op te hangen in uw douche zonder te hoeven boren.

In een gezin waar iedereen ’s morgens tegelijk de deur uit moet, is een dubbele wastafel een goede oplossing.

Een badwand kan handig zijn indien je geen plaats genoeg hebt voor het installeren van een bad en douche.Categorie: Praktische tips voor
badkamersSubcategorie: Inrichting en decoratie

SaniClima renoveert talrijke badkamers per jaar van top tot teen. Zowel sanitair, elektriciteit als de tegels worden volledig vernieuwd. Ook de nodige metsel- en bezettingswerken en eventueel een verlaagd plafond met ingebouwde spots verzorgen wij in samenwerking met onze erkende installateurs.

Een badkamerrenovatie boost uw woning, maar ook de prijs! Voor de renovatie van een badkamer moet u met heel wat factoren rekening houden. Gaat u de leidingen vernieuwen? Wat met de verlichting? Welke nieuwe tegels kiest u? Is het misschien het moment om voor een andere indeling te kiezen en het bad te vervangen door een inloopdouche? Hoe krijgt u in hemelsnaam deze werken naadloos op elkaar afgestemd? Wel helemaal uitgebroken en alles opnieuw gelegd (elektriciteit, chape, loodgieterij, tegels, …). De meerwaarde van uw badkamer na een renovatie schiet wel meteen de hoogte in, met 40 tot 50 % zelfs. En dat geeft uiteraard een boost aan de waarde van uw woning. Moderne noden Als u uw badkamer wil verbouwen om daarna uw huis te verkopen kan u maar best nagaan wat mensen tegenwoordig nodig hebben en niet wat esthetisch mooi is. Uiteraard worden er enkele belangrijke punten in het achterhoofd gehouden bij een badkamer. Over de indeling van de badkamer moet goed nagedacht zijn. Benut de oppervlakte zo goed mogelijk en vermijd verloren hoekjes. Daarnaast is opbergruimte is heel belangrijk, want zonder opbergruimte is een badkamer al snel rommelig. Een inloopdouche met een glazen wand vergroot opeens uw ruimte!TipsWie z’n woning verbouwt voor verkoop, volgt best niet zijn eigen smaak. Zorg ervoor dat de oning tijdloos en neutraal werd verbouwd. Zo valt het bij veel meer mensen in de smaak dan dat u uw eigen stijl in de woning creëert. Als u een badkamer renoveert, zorg dan dat die volledig in orde is. Wie deze alleen maar betegelt zal minder snel verkopen dan wie de badkamer ook bemeubelt. Het principe ‘What you see is what you get’ wordt gehanteerd bij het kopen van een huis en mensen betalen tenslotte nog altijd voor wat ze zien. Kom langs bij SaniClima en vertel ons over uw (ver)bouwplannen! Wij helpen u naar de ideale badkamer!

Bron: De Morgen