FAQ

FAQ

Solid Surface is een composietsteen. (ook gekend als Corian)

Solid Surface betekent letterlijk : duurzaam oppervlaktemateriaal. Het is een product op basis van een acryl-mineraalgrondstof, hoofdzakelijk bestaande uit aluminiumhydroxide (natuurmineraal dat bij bauxiet-winning vrijkomt) en polymethylmethacrylaat (ook kortweg aangeduid als PMMA of acryl), waarbij de voordelen van beiden zich verbinden tot een buitengewoon aantrekkelijk materiaal.

Solid Surface wordt door verschillende fabrikanten op de markt gebracht onder verschillende namen : Krion®, Dupont™Corian®, Plexicor®, LG HI-MACS®, Avonite®, Formica®, Samsung Staron®, Wilsonart®, …

Deze steensoort heeft een aantal bijzondere producteigenschappen, welke voordelen biedt in sanitair gebruik. Zo blijft dit materiaal bijvoorbeeld zonder veel moeite schoon en hygiënisch in gebruik, omdat het geen naden en poriën bevat. Geen wonder dus dat Solid Surface producten tegenwoordig zo populair zijn.

Enkele kenmerken en eigenschappen

  • massief en poriënvrij
  • vocht- en vlekbestendig, anti-bacterieel
  • sterk en duurzaam
  • onderhoudsvriendelijk
  • warm, tijdloos, mooi en robuust als steen
  • laat zich bewerken als hout en toont zich door haar regenereerbaar oppervlak steeds als nieuw
  • milieuvriendelijk en biologisch verantwoord
SaniClima biedt zowel douchebakken, wastabletten als wandpanelen aan in Solid Surface.
Met een speciale techniek lijmen wij de panelen aan elkaar; dan wordt het geheel opgeschuurd en gepolierd; zodat een naadloos geheel ontstaat.
De afmetingen zijn dus onbeperkt, hoeken, dagkanten ramen, een nis,….alles is mogelijk.
Kom de verschillende opstellingen in onze showroom bekijken en overtuig jezelf van dit super product.
Naadloze douchemuren zijn de beste investering voor uw douche. Deze douchewanden hebben weinig onderhoud nodig.

Tijdloos kunnen genieten van een weldadig bad is belangrijk. Alleen lijken badranden op zekere leeftijd onoverkomelijk hoog. Daarom biedt onze fabrikant Novellini een bad aan met een douchedeur. Door de lage drempel is het instappen eenvoudig voor wie een bad of douche wil nemen. Plaats de deur in het bad, ga zitten, laat het vollopen en genieten maar.

Antislip, voelt warm aan en is gemakkelijk in onderhoud.

Nee, maar we raden het je wel aan. Zo kunnen we de nodige tijd en zorg besteden aan het opstellen van een geschikte offerte.

Ja, als de chape minimum 10cm dik is.

Voor een hangtoilet rekenen wij 80cm breed, dit ook voor een comfortabele zitruimte.

Dat gebeurt best met zachte zeep. En één keer per jaar met een neutrale autopolisch om eventuele krassen eruit te halen en om een beschermlaag te vormen. Gebruik zeker geen bijtende producten of producten met een oplosmiddel.

We voorzien daar gemiddeld 1 à 2 uur voor. Al vanaf de eerste moment bij een bezoek aan onze showroom, gaat u buiten met de gewenste offerte!

Een wastafel/meubel hang je best op ca. 90cm, een toilet op 44cm. Een bad bouw je best in zodat de boden op vloerniveau ligt.

Een duobad heeft 2 rugzijden en de sifon bevindt zich in het midden. Ze bestaan al vanaf 170×75 cm. Hoe groter ze zijn, hoe comfortabeler je uiteraard met 2 personen in bad zit. De buitenafmetingen van een bad zijn niet altijd bepalend voor de ruimte binnenin.