Hoeveel kost een badkamer renovatie?

Ben jij van plan om jouw huidige badkamer te renoveren? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk enorm benieuwd naar wat het prijskaartje zal zijn. Zeker als je je volledige woning wil verbouwen, is het belangrijk om te kunnen inschatten wat de badkamer renovatie kosten zullen zijn en wat er al dan niet haalbaar is. Hierbij enkele inzichten die jou kunnen helpen bij jouw renovatie.

Type renovatie

Uiteraard zijn onderstaande werken niet voor elke situatie van toepassing. Deze zijn afhankelijk van jouw keuze van het type renovatie. Ga je voor een opfrissing van jouw badkamer? Of wil je een volledig nieuwe badkamer omdat de huidige enorm verouderd is? Bij deze laatste zullen de badkamer renovatie kosten hoger liggen dan bij de beperkte aanpassingen zoals nieuwe betegeling of enkel een nieuwe lavabo. Met onderstaande kostenraming kan je zelf de kosten van de verschillende opties inschatten.

Saniclima Turnhout Hoeveel kost een badkamer renovatie? 1
Saniclima Turnhout Hoeveel kost een badkamer renovatie? 1

Bepalende factoren

Het is belangrijk om te weten dat er nog enkele andere factoren mee jouw badkamer renovatie kosten zullen bepalen. Zo is er bijvoorbeeld de oppervlakte van de ruimte die een significante invloed zal uitoefenen op de prijs van jouw badkamerrenovatie. Het aantal sanitaire toestellen is dan vaak ook meer bij grotere badkamers.

Daarnaast hangen de badkamer renovatiekosten ook sterk af van jouw gewenste stijl. Houd jij van veel luxe in jouw badkamer omdat dit jou een relaxed gevoel geeft? Dan ga je mogelijks werken met duurdere materialen en verhoogt je kost.

Water en elektriciteitsleidingen

De basis van je badkamer ligt in de leidingen. Deze zijn namelijk onmisbaar om alle sanitaire toestellen correct te laten werken: ze zorgen voor de aanvoer van schoon water, en de afvoer van vuil water. Naast waterleidingen mogen ook licht en stopcontacten niet ontbreken. Wanneer je extra lichtpunten wil voorzien denk je op voorhand best even na over waar de elektriciteitsleidingen geplaatst moeten worden.

Saniclima Turnhout Hoeveel kost een badkamer renovatie? 1
Saniclima Turnhout Hoeveel kost een badkamer renovatie? 1

Vloeren

Er zijn verschillende manieren om de vloer van een badkamer af te werken. Een van de belangrijkste vereisten van een badkamer is dat deze waterbestendig en waterafstotend is. Hiervoor zijn er uiteenlopende opties waarbij je het type tegel kan uitkiezen dat het best bij jou en je renovatieproject past. Voor het plaatsen van de tegels kan je beroep doen op een vakman, of je kan zelf aan de slag gaan.

Daarnaast zijn er goedkopere varianten dan een tegel en dat zijn onze pvc-vloeren.

PVC vloeren

Afwerking muren

De afwerking van de wanden in jouw badkamer kunnen gedaan worden met verscheidene materialen. De meestgebruikte zijn waterdichte acrylpanelen en panelen in solid surface Dzignstone composiet – SaniClima, maar ook pvc wordt hier meer en meer gekozen. Verder kan je er ook voor kiezen om je vernieuwde badkamer te schilderen.

Tip: bekijk zeker de vele voordelen van onze douchewandbekleding voor de afwerking van de muren in je douche.
Saniclima Turnhout Hoeveel kost een badkamer renovatie? 1

Plafond

Net zoals bij de vloer, kan je bij het bekleden van je plafond opteren voor verschillende opties. Ook hier is de belangrijkste factor dat deze bestendig zijn tegen water, aangezien de badkamer een vochtige ruimte is. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je plafond een uitstraling te geven dat in je interieur past: een plafond in hout, een spanplafond, een aluminium plafond of een gyproc plafond behoren allemaal tot de mogelijkheden. 

De kost van het plafond is ook hierbij afhankelijk van de oppervlakte die aangepakt dient te worden.

Saniclima Turnhout Hoeveel kost een badkamer renovatie? 1

Kosten van sanitaire toestellen

Als laatste stap kunnen de sanitaire toestellen worden geplaatst. Afhankelijk van jouw stijl en voorkeuren zullen de badkamer renovatie kosten hier fluctueren. We overlopen even per toestel:

Bad

De mogelijkheden bij het kiezen van een bad gaan van inbouwbaden, vrijstaande baden, hoekbaden, halfvrijstaande baden of zelfs tot massagebaden. Deze baden kunnen geplaatst worden naar keuze, maar de kost kan sterk variëren afhankelijk van het type en de afwerking.

Kost van het bad €650 tot €6000

Inspiratie bad

Douche

Als je overgaat tot het kiezen van een douche, heb je de keuze uit inloopdouches, douchecabines, douchehoeken, of douchebakken in combinatie met douchenisdeuren. Met een inloop-douche kan je naar hartelust de verschillende onderdelen combineren om een douche te maken die jouw smaak en stijl helemaal weerspiegelt.

Kost van de douche: €350 tot €2.000

Inspiratie douche

Toilet

Een toilet mag natuurlijk niet ontbreken, en ook hier zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar. Wil je liever een hangend toilet of liever een staand toilet? Welk type je ook kiest, er zijn steeds verschillende soorten, kleuren en maten beschikbaar.

Kost van het toilet: €50 – €2.500

Inspiratie toilet

Lavabo of wastafel

Een lavabo is een onmisbaar meubelstuk in elke badkamer. Ook in de aparte toiletruimte mag dit niet ontbreken om de hygiëne van jezelf en je gasten te garanderen. Hier zijn ook verschillende mogelijkheden: een kleine handenwasser voor het kleinste kamertje, of een groter (eventueel dubbel) exemplaar voor in de badkamer. Hou verder ook rekening met de plaatsing: wil je een vrijstaande wastafel, of kies je voor een model dat je in een bestaand badkamermeubel inbouwt?

Kost van de lavabo(’s): €80 – €3.500

Inspiratie wastafel

Badkamermeubel

Het badkamermeubel is de eyecatcher van de badkamer. Om dit meubelstuk helemaal tot zijn recht te laten komen, kies je best voor een model in het materiaal dat naadloos aansluit bij jouw badkamer. Zo heb je badkamermeubels in hout, beton en meer, en kan je kiezen voor een zwevend of staand exemplaar.

Kost van het badkamermeubel: €200 – €8.000

Inspiratie badkamermeubel

Kranen

De functie van je kranen spreekt voor zich, zonder kranen heb je aan een badkamer niet zo veel. Naast functioneel, zijn kranen ook de kers op de taart wat afwerking betreft. Zowel voor je bad, douche en wastafel heb je kranen in verschillende kleuren en stijlen. Ga je voor zwart en modern, of brons en landelijk? De keuze is aan jou!

Kost van de kranen: €60 – €850

Inspiratie kranen

Hoe pak je een badkamer renovatie aan?

Een vlekkeloze badkamerrenovatie begint bij een goede voorbereiding. Er vallen dan ook heel wat knopen door te hakken. Luxe-bad of functionele douche?

Hoe wij het aanpakken?

Afspraak maken? Of heeft u een vraag?

Neem dan best telefonisch contact op of stuur ons een mailtje. Wij beantwoorden uw aanvraag zo snel mogelijk!

Contact